top of page
  • De Ceuster Recycling

Waarom dekt u het best uw container af?

Bijgewerkt op: 13 feb. 2023

Bent u bezig met een bouwrenovatie of wilt u een woning opruimen?

In dat geval kan het lonen om een container te huren voor alle afval. Standaard worden deze geleverd zonder dekzeil. Waarom toch een afdekzeil aanvragen? Wij vertellen u hieronder de belangrijkste redenen.


Afdekzeil voor afvalcontainer om sluikstort en overlast te vermijden

Voorkom illegaal afval in uw container

Gaat u een container huren, dan wilt u sluikstort in uw container vermijden. Tenslotte betaalt u voor de container en wilt u niet dat derden hier zomaar hun afval in dumpen. In het ergste geval draait u voor de extra kosten op wanneer bijvoorbeeld verkeerd afval in uw container belandt. U wilt deze extra kost voor een container waarschijnlijk liever vermijden.

U kunt een briefje op de container plakken, vragen aan de buren of ze een oogje in het zeil kunnen houden of deze gewoon niet onbeheerd achterlaten. Een beter alternatief is echter om uw container af te dekken met een dekzeil.


Voorkom dat afval wegwaait

Bepaalde soorten afval kunnen wegwaaien wanneer het wat harder waait. Denk maar aan grote stukken plastic, isolatiemateriaal of tuinafval. Niet alleen is het een hele klus om alles op te ruimen, het kan ook voor overlast zorgen bij de buren. Dat wilt u uiteraard voorkomen. Dat kan gelukkig gemakkelijk wanneer u de container afdekt wanneer deze niet in gebruik is.


Voorkom schade aan derden

Wanneer er afval wegwaait uit uw container en schade veroorzaakt bij derden, bent u als huurder van de container verantwoordelijk voor de kosten hiervan. Kies er dus altijd voor om uw container af te dekken.


Bestel gratis dekzeil bij huren van container

Wanneer u een container huurt bij De Ceuster Recycling in Olen, dan krijgt u er op aanvraag gratis een dekzeil bij. Op deze manier voorkomt u dat anderen van uw container gebruikmaken of dat er afval gaat vliegen bij harde wind. Contacteer ons voor meer informatie.

91 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page