top of page
  • De Ceuster Recycling

Overstap van papieren vrachtbrief naar digitale vrachtbrief


Digitale vrachtbrief is verplicht door overheid

Digitale vrachtbrief nu verplicht door de overheid

Als transportbedrijf ontkomt ook De Ceuster Recycling niet aan bepaalde maatregelen van de overheid. Zo schakelen we binnenkort over naar de digitale vrachtbrief.

Overstap naar digitale vrachtbrief

Als transportbedrijf hebben we bij De Ceuster Recycling uiteraard ook te maken met heel wat administratief werk dat samengaat met transport. Een van de nodige documenten waarover al onze vrachtwagens moeten beschikken is de papieren vrachtbrief. Een document waarin alle afspraken worden vermeld tussen de verschillende partijen en alle info om het vervoer goed te kunnen uitvoeren. Het is hierdoor ook een essentieel document in geval van schade. Tot op heden vond u dit document in papieren formaat terug in alle vrachtwagens. Binnenkort maken we echter de overstap naar een digitale vrachtbrief, zoals de overheid wettelijk oplegt.


Voordelen van de digitale vrachtbrief

De digitale vrachtbrief wordt nu helemaal ingevoerd na een proefperiode en zal dus verplicht zijn bij alle transport in de Benelux. Het grote voordeel is uiteraard dat dit beter is voor het milieu, maar het feit dat een chauffeur nu niet meer met papieren documenten opgezadeld zit, betekent ook meer efficiëntie. Zo kan alles digitaal worden afgetekend met de iPad en is alle info meteen zichtbaar voor iedereen. Ook na de levering kan er direct worden gefactureerd en heeft de klant inzicht in de status van de zending. Kortom, een hele verbetering voor alle partners.


Systeem actief vanaf 1 november

De overstap van een papieren vrachtbrief naar een digitale vrachtbrief is uiteraard niet iets wat op een dag gebeurt. Zo moet alles verlopen via een platform voor digitale vrachtbrieven en moet alles correct werken. Momenteel werken we aan de opstart en hopen we de volledige overstap te kunnen maken vanaf 1 november.


Heeft u nog meer vragen omtrent de overstap naar een digitale vrachtbrief? Neem contact met ons op voor meer info.

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page